Tips til at få styr på haven

Der findes et stort antal af haveprogrammer, og det er der en grund til. Mange drømmer nemlig om at have en flot have, som de selv kan beundre og stolt vise frem til gæster. Ved at læse videre kan du få inspiration til, hvordan du ved brug af haveredskaber, såsom tidseljern eller Plæneklippere, kan gøre haven fin og havearbejdet nemmere.

Husk at vedligeholde haven løbende

Det kan være tidkrævende at holde sin have flot og fri for ukrudt og blade. For at holde ukrudtet nede kan du lave en ugentlig have-dag, hvor du sætter tid at til at ordne haven. Det kan være alt fra en time eller to med riven og høgenæbet. Når du vedligeholder haven og formår at holde ukrudtet nede, så tager haven ikke lang tid at ordne og gøre fin. Plæneklippere og øvrige redskaber er nyttige her. Det er vigtigt, at vedligeholde haven, da ukrudtet gror. Ens have kan hurtigt vokse sig over hovedet på en, og dermed ende med at blive en uoverskuelig opgave til sidst.

Derfor er maskin- og haveredskaberne vigtige

Ved at have de rette maskiner og redskaber til haven, er det også nemmere for dig at vedligeholde og ordne haven. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilke haveredskaber, du har stående i skuret. Det kan gøre arbejdet nemmere og derfor også lidt hyggeligere.

  • En lille håndrive, er perfekt til at luge bede med. Den løsner nemlig jorden, så ukrudtet nemmere kan rives op.

  • Har du en græsplæne, som langt de fleste har, så er det vigtigt med en god plæneklipper. Netop Plæneklippere er vigtige at have stående i redskabskuret. En græsplænes udseende betyder meget for det overordnet indtryk af haven. Det tager hårdt på græsplane, hvis den bliver forsømt i længere perioder.

  • Trillebøren fungerer godt til at opsamle og transportere ukrudt eller grene i. Når du fjerner ukrudt eller græs fra Plæneklippere, putter du det direkte op i trillebøren, så det er samlet.

Derfor er det rart, når haven er ordnet

Når du har en indbydende have, har du også mere lyst til at tilbringe tid i haven eller invitere gæster over på et glas vin i haven eller til grillmad. Du får derfor også mest muligt ud af haven, når den flot. Det kan samtidig give ro i dit hoved, når du ikke behøver at bekymrer dig om, at græsplænen er alt for langt og bedene trænger.