Tag i zoologisk have og lad naturen forbløffe dig

Naturen er et fantastisk sted. Det er der ingen, der kan benægte, hvis de først får øjnene op for det. I mellemtiden kan det dog være svært at få øjnene op for den, hvis man bor i byen, og ikke ser andet natur end beskidte duer og en rotte i ny og næ. Det er ikke lige det, der overbeviser dig om at passe på naturen.

 

Heldigvis er der steder midt inde i de fleste store byer, hvor du kan få lov til at komme helt tæt på dyrene – stadig på sikker afstand: zoologisk have.

 

Se dyrene i øjnene

Tillad dig selv at gå rundt mellem de store planter i zoologisk have og kom helt tæt på dyrene. Bag glaspladen kan du nogle gange få lov til at kigge de store dyr i øjnene og lave øjenkontakt. Her vil du se, at der er liv inde bag øjnene. Det giver dig måske en anden følelse overfor naturen.

 

Her kan du også få øjnene op, for hvordan naturen gennem millioner af års evolution har skabt væsener, du aldrig havde kunnet forestille dig. Dyr er udstyret med en række kæbetabende superkræfter, som du kan opleve i zoologisk have.

 

Dyresafari

Vil du endnu tættere på, kan det anbefales at rejse efter områder med safari, hvor du kan se dyrene på deres hjemmebane i det vilde. Det går først rigtigt op for en, hvor store kløer en løve har, når du ser den på tre meters afstand, uden en sikker glasplade mellem jer.

 

Det kan ende med at give dig en respekt for dyrene og deres liv, som du ikke kan få af at se dokumentarer om deres adfærd. Hvis du er heldig, kan du komme tæt nok til, at du kan høre dens lyde.