Inspiration til haveejeren

Der er mange fantastiske ting ved at kunne kalde sig haveejer. Når sommeren er over det danske land, skabes der nemlig grobund for en masse hyggelige stunder i haverne rundt omkring i Danmark. Derudover er der også noget afstressende ved havearbejde, og det er en god måde at få motion på i en travl hverdag.

Der er også hele det indretningsmæssige aspekt ved at eje en have. At du selv kan bestemme, hvordan den skal indrettes og se drømmene blive gjort til virkelighed. Dette er for mange danskere en bekræftende oplevelse. Nogle gange løber man dog tør for idéer til haven. Hvis du derfor søger inspiration til din have, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit af denne artikel.

Inkorporér noget med vand i din have

Vi er i Danmark omgivet af vand, og vand har en beroligende effekt på omgivelserne. Hvis du derfor kan få et lille bassin i din have, vil det med stor sandsynlighed gøre en stor forskel for atmosfæren i din have. Hvis du har plads til et stort bassin, kan du også tilføje nogle planter og bevoksning omkring bassinet. Det vil også tiltrække et mere varieret dyreliv. Det kunne eventuelt være sivmåtter. Hvis du ikke har plads til et bassin, kan du nøjes med nogle fuglebade eksempelvis. Dette tilfører også et element af vand og et større dyreliv, uden at det går udover pladsen i haven.

Den rigtige kombination af farver

En have skal gerne være fyldt med farver. Men for mange farver i forkerte kombinationer kan få haven til at virke rodet og kaotisk. Det er derfor en god idé, hvis du tænker i farvekombinationer, når du indretter din have. Du kan eventuelt dele din have op i forskellige sektioner eller bede, og så kan du kombinere de forskellige blomster og planter, sådan så de giver et mere roligt udtryk.