Sådan indretter du et praktisk og hyggeligt studieværelse

Det kan være lidt af en omstilling at flytte fra barndomshjemmet til et studieværelse, når du skal studere. Hvor man før var vant til at stue, spisestue og soveværelse var tre forskellige rum, skal alle tre nu presses ind i ét lille værelse. Det kan være svært at indrette, når man har være vant til meget mere plads i så mange år. Heldigvis kan du nemt indrette et hyggeligt værelse, selvom pladsen måske er trang.

Skab en hyggelig stemning

Du kan sagtens skabe en hyggelig stemning i dit studieværelse, selvom pladsen måske er lidt trang. En effektiv metode er lys. Du tænker måske, at en enkelt loftslampe er rigeligt til et lille værelse. Men du kan med fordel også have flere små lamper i hjørnerne. Det gør dig i stand til at tænde for enkelte lamper om aftenen og skabe en mere hyggelig stemning, alt efter hvad anledningen nu er. Så køb billige lamper til hjemmet her.

Praktisk og alternativ opbevaring

Det kan være svært at finde plads til alle dine ting, når du flytter i et studieværelse. Heldigvis er der mange ting som du kan gøre, hvis du har brug for ekstra opbevaringsplads. Du kan f.eks. anskaffe en seng med høje ben, så du får plads til opbevaring. Hvis du har en sofa, kan du gentage tricket og skubbe en roller bed eller to ind under sofaen. Det giver dig en masse opbevaringsplads til de ting, som du ikke vil have stående fremme.

Fleksible møbler med flere funktioner

Når pladsen er trang, er det en god idé at anskaffe sig møbler, som kan opfylde flere funktioner. Det kunne f.eks. være et bord, som både kan være skrivebord til studiearbejde og spisebord til aftensmad. Et godt tip er at finde et bord, som kan forlænges, så der er plads til flere gæster.