Biopejs – den varme og hyggelige investering

En af de største trends lige nu er at have en pejs i hjemmet. Men der er mange, der ikke har mulighed for at have én af de klassiske pejse, da det enten er for dyrt eller man bor i et lejlighed. Men her kommer en ny type af pejs ind i billedet, og det er biopejse.

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en pejs, der ikke brænder træpiller som brændeovne ellers gøre. I stedet for brænder en biopejs på bioethanol, som gør det til en mere bekvemmelig løsning i hjemmet – især hvis man vælger en fritstående biopejs, som kan placeres hvor som helst i hjemmet.

Biopejse er en mere miljøvenlig og billigere alternativ til de klassiske brændeovne. Du kan få dem i mange forskellige designs og størrelser, så der er helt sikkert en, der passer ind i din bolig. Nogle biopejse fungerer med el, men du kan også finde nogle modeller, som fungerer med gas eller vedligeholdelsesfri brændstof.

Hvorfor er biopejse populære?

Biopejse er blevet mere og mere populære i de seneste år, og det er ikke uden grund. For det første, så er – som nævnt tidligere – biopejse langt mere miljøvenlige end traditionelle brændeovne, da de ikke udleder nogen former for skadelige stoffer til naturen. Dette gør sig især gældende for partikler, som kan være skadelige for både mennesker og dyr.

For det andet, så er biopejse ofte langt billigere at bruge, da man ikke skal bruge træ fra haven eller skoven eller træpiller til at fyre med – hvilket man selvfølgelig skal med en traditionel brændeovn. Endelig, så er biopejse ofte langt mindre besværlige at have stående i hjemmet, da de fleste modeller af biopejse ikke fylder ret meget, og derfor kan have dem stående selv i små lejligheder.

Brandsikkerheden skal være i orden

Når man tænker på brandsikkerhed, så er det typisk noget som har med ild og elektricitet at gøre. Men det er faktisk også noget som man skal være opmærksom på, når man bruger en biopejs. En biopejs er nemlig ikke 100% brandsikker, selvom den ikke bruger ild. Det skyldes, at der er en lille risiko for, at der kan komme gnister ud af biopejsen, hvis den bliver overophedet. Derfor skal man altid sørge for at have en brandforsikring, hvis man har en biopejs i sin bolig.

Dette gælder dog kun, hvis man har en åben biopejs. Hvis man har en lukket biopejs, så er den meget mere brandsikker, da der ikke er nogen risiko for gnister.

Med en biopejs i hjemmet er det muligt at få de hyggelige stemning og varme fra en brandeovn – dog i en billigere, mere miljørigtig og mere designorienteret udgave.