Piemonte: alt du skal vide om Italiens helt store vin-region

Italien er et enormt land rent geografisk, og derfor byder landet også på et væld af spændende vine. Faktisk er Italien sammen med Frankrig det land, der producerer mest vin, og Italien er det land i verden, der eksporterer mest vin.

Der kommer således rigtig meget vin ud af Italien, og meget af det har du mulighed for at købe herhjemme i Danmark. Dog skal du være opmærksom på, at meget af Italiens vin er billig vin af en ring kvalitet, og det er derfor vigtigt at kigge efter de rette ting, når du køber vin fra Italien.

Du kan bl.a. kigge efter de populære Piemonte vine. Piemonte er en region i det allernordligste Italien, og regionen har nogle helt særlige klimatiske forhold, som er rigtig god for vin.

Vine fra Piemonte

Piemonte er især kendt for sine vine på Nebbiolo druen. De kolde vintre og andre klimatiske forhold giver en helt særlig karakter til Nebbiolo fra Piemonte.

Blandt de helt store kanoner fra Piemonte kan bl.a. Barolo og Barbaresco nævnes. Disse er de bedste eksempler på eksklusive og berømte vine fra Piemonte, og de er altid et sikkert valg for dig, der gerne vil have en Italiensk vin i allerhøjeste kvalitet.

Piemonte er desuden kendt for Barbere og Asti, mens Piemonte også byder på et væld af andre gode vine, hvorfor regionens udvalg altid er spændende at gå på opdagelse i.

Køb Piemonte vine online til skarpe priser

Hos Laudrup Vine finder du altid et stort udvalg af vine fra Piemonte. Her kan du købe kvalitetsvine i mange forskellige prisklasser, på mange forskellige druer og fra mange forskellige vinhuse.

Generelt får du dog rigtig skarpe priser, hvorfor du kan gøre en god handel ved at købe online. Her kan du læse meget mere om de forskellige vine og derved træffe den helt rette beslutning.