Sund mad i en travl hverdag

Når dagene bliver lange, og børnene først bliver hentet sent, er der ikke altid overskud til flere timer i køkkenet. Her får du et par tips til, hvordan du nemt kan lave sund mad, der kan strække sig over flere dage.

Burgere med tilbehør: Selvom burgere med grønt tilbehør kan tage tid at lave, kan du evt. sætte børnene i gang med at skylle salat, skære agurk eller vaske tomater. Børnenes deltagelse i madlavningen giver dem gode forudsætninger for at prioritere hjemmelavet mad og friske grøntsager. Husk at holde øje med børnene, når de færdes i køkkenet. Et godt valg når det gælder knive, er de japansk designede Miyabi 5000FCD knive.

Pitabrød med rester: Pitabrød er et sundt måltid og en nem løsning, hvis man i forvejen har grøntsagsrester i køleskabet fra aftenen før. Det kan betale sig at tænke fremad, når man planlægger mad til ugen.

Tunsalat med ristet rugbrød: Endnu en nem ret, hvor man også kan bruge rester, er tunsalat. En dejlig frisk ret, som kan laves med f.eks. majs, tomat, agurk, hårdkogt æg og nydes med et par skiver ristet rugbrød.

God, blandet pastasalat: En god pastasalat er altid en klassiker. Det er endnu en ret, der kan laves på kort tid, og med rester fra køleskabet. Derudover kan den bruges i madpakken, hvis der er noget tilbage efter aftensmaden.

Gør madpakkesmøring til en fælles aktivitet

Vil du udover den klassiske madpakkesmøring, med leverpostejsmadder og ostehaps? Så inddrag børnene og gør det til en aktivitet, I kan være sammen om. Få børnene i gang med at bage deres egne pizzasnegle eller lær dem hvordan de kan lave lækre tortillas med diverse grøntsager. Ovenstående retter indeholder mange af de samme elementer. Er man godt forberedt når det gælder madlavning, har man automatisk mere overskud, også når det er blevet sent inden man kommer hjem fra arbejde.