Sådan frisker du din indretning op med den rette belysning

Hvis du mangler et sommerprojekt, kan du altid give dig i kast med din boligindretning. Der er et eller andet vidunderligt over at forny sine omgivelser, og sommeren er et fantastisk tidspunkt at gøre det, fordi du har mere tid og energi.

Når det gælder boligindretning, spiller belysningen en stor rolle, fordi det er med til at bestemme tonen i et rum, og der findes et væld af flotte lamper, som kan tilføje et stilfuldt strejf. Vil du derfor gerne give dit hjem et friskt pust og ikke ved, hvor du skal starte, er belysningen et godt sted.

Find lamper i stilfulde designs

Når det gælder lamper, kan du ikke gå galt i byen ved at eksperimentere og vælge lamper i spændende designs og i flotte farver. Her er det en god idé at vælge en eller to interessante lamper, som skal være fokuspunkter i et specifikt rum, så du undgår et kaotisk udtryk, hvor alle lamperne i et rum påkalder sig opmærksomhed.

Det er vigtigt, at du vælger lamper, som matcher din stil, så de komplimenterer resten af indretningen. På den måde passer lamperne naturligt ind, og man kan se og føle, at det er dig, der bor der.

Dertil er det relevant at huske, at du ikke behøver at matche alle lamperne i et rum, så de er ens. Det giver kant i din indretning, hvis du inkorporerer forskellige lampedesigns, som komplimenterer hinanden, så hold dig ikke tilbage fra at inddrage lidt af hvert.

Husk funktionaliteten

Når du vælger ny belysning til din bolig, skal du tænke over, hvad de skal bruges til. Hvor meget lys, vil du have, de giver? Det er vigtigt at gøre dig disse overvejelser, så du vælger lamper, der matcher dine behov.

Der findes tre forskellige lystyper, og det er en smart idé at inddrage alle i din indretning. Den ene er stemningsbelysning, som giver et overordnet blødt lys, der oplyser det meste af rummet. Den anden er opgavebelysning, hvilket er koncentreret og intenst lys, som lader dig udføre opgaver, der kræver, at du kan se ekstra godt. Det kan eksempelvis være at læse en bog eller at strikke. Den tredje er accentbelysning, som er belysning, der fremhæver et objekt med en spotlighteffekt. Når du vælger nye lamper til at friske hjemmet op, er det hensigtsmæssigt at tænke disse forskellige lystyper ind i det.

Dertil kan det være vigtigt at overveje placeringen af dine lamper, så de passer ind i forhold til størrelse og nærhed til en stikkontakt. Har du ikke særligt mange stikkontakter, eller er de placerede i finurlige steder, bør du overveje en genopladelig LED-lampe. Denne slags lampe er blevet et stort hit, og det er der en god grund til. Det ledningsløse design gør, at du kan tage din genopladelige LED-lampe med, hvor du vil. Har du derfor brug for lidt ekstra belysning ved sofabordet, natbordet eller et helt tredje sted, kan du nemt bringe denne lampe med dig, uanset om der er en stikkontakt i nærheden.