Anskaf dig en hjemmebar til din kælder

Rom

Hvis du har en rummelig kælder, så bør du helt sikkert overveje at få bygget et lille barområde dernede. Her kan du altid søge tilflugt fra hverdagens trivialiteter, og du kan invitere dine venner med ned til en lille drink. Det kan være med til at give dig et frirum fra stress og jag, og så kan det også give dit hjem en helt ny atmosfære. Hernede kan du hygge dig sammen med dem, du holder af, eller du kan selv gå ned og blande dig en drink og få et pusterum.

Forsyn dig selv med alverdens drinks

I din hjemmebar i kælderen skal du have ingredienser og flasker klar til enhver drink. Du bør selvfølgelig anskaffe dig en god, dansk whisky, gin af høj kvalitet og naturligvis også en god rom. Og her er der mange muligheder. Rom er én af de alkoholtyper, der bruges i allerflest drinks i hele verden. Du kan selvfølgelig også vælge at drikke det rent.

Inden for de seneste år er det faktisk blevet vældig populært at købe dansk rom. Og den trend kan du også roligt hoppe med på. Der bliver nemlig produceret rom i Danmark, som er i verdensklasse. Der er flere forskellige brands, du kan benytte dig af. Fælles for dem alle sammen er, at de passer perfekt til de mange populære drinks, der har rom som base.

Vær også klar på at få installeret et lille køleskab i din nye hjemmebar. Her kan du opbevare sodavand, danskvand, forskellige citrusfrugter og meget mere, som du kan bruge i de mange forskellige drinks, du kan producere i din nyindrettede kælder. Du kan være helt sikker på, at med en hjemmebar i kælderen vil det som oftest være dig, dine venner har lyst til at besøge. Gør det hyggeligt. Gør det indbydende. Og inviter så på lækre drinks lavet på god rom.

Et par lækre opskrifter på drinks med rom

Hvis ikke du selv kender nogle af de store klassikere med rom, får du her lidt inspiration til, hvilke drinks du kan servere for dine gæster i din egen bar. Du kan eksempelvis lave den simple og lækre klassiker cuba libre. Her bør du bruge hvid rom til din drink, og du skal derudover bruge cola, limesaft og en lille limebåd til pynt. Husk altid pynten til dine drinks, da det giver lidt til smagen og et visuelt touch, som også er en faktor inden for cocktailverden.

Der er selvfølgelig også den friske mojito. Her bruger du igen lys rom såvel som danskvand, limesaft, limebåde, sukkersirup, frisk mynte og isterninger. Det er ofte en meget populær drink, der både byder på friskhed, skarphed og en læskende afslutning. Det er en perfekt cocktail at servere som velkomstdrink, men du kan også nemt bare lave en masse af den og servere til et hyggeligt spil kort eller andet i din nyindrettede kælder.

Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne. Kom derfor i gang med at sætte en bar op, hvis du har kælderen til det. Du kommer til at elske det.