Sådan vælger du den rigtige sofa

Elsker du også en stor og blød sofa, som man rigtig kan ligge og flyde ud i mens man hygger om aftenen og ser film? Eller er du mere til en mindre, stilren og elegant sofa? Uanset hvad, så er det vigtigt at finde den sofa, som passer til lige præcis dine ønsker og dit hjem. Vi vil her gennemgå hvad du bør være opmærksom på, når du skal ud at købe din næste sofa.

Vælg efter dit behov

Det første du bør tænke over, når du skal på markedet efter en ny sofa, er hvad dit behov er. Bor du alene eller er I en stor familie? Bruger du primært sofaen til at sidde i eller vil du gerne kunne ligge i den også – eller måske sove? Dernæst bør du overveje, hvor stor din stue, eller det rum sofaen skal stå i, er. Det nytter ikke noget, at du ønsker en stor hjørnesofa, hvis bor du i en lille 1-værelses lejlighed. Her bør du måske i stedet vælge en sofa til 2 personer.

Udseende eller komfort – hvad er vigtigst?

En anden væsentlig ting du bør overveje, når du skal have ny sofa, er hvilket stof du fortrækker den skal være lavet af. Der findes både sofaer i stof, velour, læder, kunstlæder og meget mere. En sofa i læder giver et luksuriøst og eksklusivt udtryk til stuen, mens en sofa i velour eller stof ofte er blødere og mere behagelig. Her bør du kraftigt overveje, hvad der er vigtigst for dig.

Endelig bør du overveje, hvilken farve din sofa skal have. Det kan være fristende at vælge en flot og bemærkelsesværdig farve, men ofte er det en fordel at gå efter en sofa i neutrale farver, da disse er mere tidløse og risikoen for, at du bliver træt af at se på den, er mindre.