Giv kontoret et løft

Et kontor er et sted som mange af os tilbringer meget tid i. Ja, faktisk bruger vi næsten lige så mange vågne timer her som derhjemme. Derfor skal det også være et rart sted at være, både for vores mentale og fysiske velbefindende, men også for produktiviteten. I denne guide får du forslag til hvordan din virksomhed kan skabe en sund arbejdskultur med de helt rigtige ting på kontoret.

Skab liv og frisk luft med planter

Kontorplanter og Indendørsplanter er gode for indeklimaet på kontoret, da de renser luften for CO2 og andre skadelige stoffer. Dette forebygger hovedpine, hoste og træthed, og giver altså dine medarbejdere de bedste forudsætninger for kreativ tænkning og øget produktivitet. Derudover bringer de farve og liv til hvad der normalt kan være et ret sterilt og kedeligt miljø.

Hæve-sænkebord

Den rigtige bordhøjde er forskellig fra person til person, og derfor er det bedst at give folk muligheden for at finde den rette højde med et hæve-sænkebord. Det er bedre ergonomisk og redder også fra dårlig ryg. Det giver også mulighed for folk at stå op og arbejde, hvilket kan være tiltrængt, hvis man er træt fra morgenstunden af.

Luk lyset ind

Lys er også utroligt vigtigt. Det vækker folk og gør dem friskere og gladere, hvilket resulterer i bedre arbejde. Så arranger gerne, at hvert eneste bord på kontoret er så tæt på et vindue som muligt, og overlad midten af kontorlokalet til andre ting. På den måde prioriterer du dine medarbejderes velbefindende.

Et hyggeligt mødested

Et hyggeligt mødested, som ikke har noget med arbejde at gøre, kan også gøre underværker for arbejdsglæden. Det er næsten ligegyldigt hvad det er. Det kan være et par sofaer, hvor folk kan sætte sig og sludre, et bordfoldboldbord, hvor folk kan tage et hurtigt spil eller en terrasse, hvor man kan trække lidt frisk luft.