Få hjælp til at vælge det perfekte lille bord til boligen

Du har sikkert prøvet det. Du skal overnatte hos en ven eller et familiemedlem, og du bliver placeret på en sovesofa på hjemmekontoret, hvor der hverken er plads til din kuffert eller dit tøj. Det er tilstrækkeligt for dig, og du kunne aldrig finde på at klage. Men måske tænker du, at du kunne gøre det bedre for dine egne gæster?

Herunder kan du læse mere om, hvordan du indretter det perfekte gæsteværelse, som giver gæsten den optimale komfort og følelse af at være velkommen hver gang, de kommer på besøg.

Overvej dette, inden du går i gang

Inden du begynder på det helt store indretningsprojekt, bør du overveje et par ting. Først og fremmest kan du tænke over, hvor ofte du rent faktisk får overnattende gæster. Hvis det kun drejer sig om et par weekender hvert år, kan du overveje, om rummet skal kunne bruges til noget i de weekender, hvor der ikke er gæster.

Herudover bør du overveje, om der ofte er tale om én eller flere overnattende gæster. Det er med til at bestemme, om du kan nøjes med en enkeltmandsseng, eller om du skal have fat i en bredere model.

Den perfekte madras

Vil du gerne finde den perfekte madras, der vil få enhver gæst til at føle sig som en heldig kartoffel? Så besøg Madrassnedkeren, hvor du finder lækre madrasser. Her kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige madras, og hvordan du finder de bedste priser.

De rigtige pyntegenstande

Når du har styr på sovesituationen, kan du begynde at tænke over, hvordan rummets atmosfære er. Er det et rart sted at være? Er det hyggeligt? Et par flotte puder, en vase og nogle friske blomster kan gøres rigtig meget for, at rummet er velkommende og rart at være i for både gæster og boligens andre beboere.

Smæk noget op på væggene

Et gæsteværelse kan godt føles lidt koldt, hvis der bare er blanke, hvide vægge. Derfor kan du overveje, om der ikke skal noget flot op at hænge på væggene. Du kan vælge at lave en fotovæg eller nøjes med et eller to farverige malerier, der giver rummet noget varme.

Få gæster til at føle sig velkomne

Når du har afsluttet dit indretningsprojekt af gæsteværelset, så er du nået rigtig langt. Der er dog et par ting mere, du kan gøre, hvis du vil vinde prisen som årets vært eller værtinde.

Når du får besøg af gæster, der skal overnatte, er der flere ting, du kan gøre for at få dem til at føle sig godt tilpas. Det er især vigtigt, hvis det er nogen, der ikke har overnattet i dit hjem før. Her kan du sørge for at udtrykke meget tydeligt, at de skal føle sig hjemme og bare sige til, hvis de mangler noget. Det er knap så vigtigt, hvis det er en af dine søskende eller tætte venner, som har været på besøg mange gange – de skal nok gøre det helt automatisk.