Derfor skal du renovere din bolig

Går du og overvejer at renovere din bolig, men er i tvivl om hvorvidt, det er det rigtige at gøre? Så giver vi dig her 3 gode grunde til, at du skal renovere din bolig.

Øg værdien af din bolig

Når du renoverer dit hus eller din lejlighed, skal du huske på, at det ikke kun øger værdien af boligen, men også din egen komfort, i den tid, du bor der. Renovering handler ikke kun om, at forøge salgsprisen på din bolig, men også om at gøre det rarere og mere komfortabelt for dig at bo der.

Giv dit hjem nyt liv

En renovering kan være med til at give dit hjem helt nyt liv. Ofte er det sågar ikke meget, der skal til, før dit hjem virker som et helt nyt sted. Et helt nyt køkken er eksempelvis ikke nødvendigvis nødvendigt – det kan være nok blot at skifte bordpladen, hængslerne eller male væggen.

Gør noget godt for miljøet

Når du renoverer dit hus eller lejlighed, kan du med fordel vælge nogle renoveringer, som er grønne. Det kan fx være udskiftning af vinduer, anlæggelse af solceller på taget, efterisolering og meget andet. Det er alt sammen noget, der gør dit hus mere energieffektivt og dermed mere miljøvenligt. Du sparer desuden penge på varmeomkostninger, når du energirenoverer dit hus.

Husk byggetilladelse

Hvis du overvejer at få lavet en større renovering af din bolig, fx en tilbygning, skal du huske at være opmærksom på, at du skal søge om byggetilladelse. Tilbygninger i form af en ekstra etage, et ekstra rum eller en garage eller anneks, kræver i langt de fleste tilfælde en byggetilladelse.

Få hjælp af en professionel

Overvej desuden om du selv skal stå for renoveringen, eller om du skal have hjælp af en professionel håndværker, som fx en tømrer, snedker eller elektriker.