3 ting der er vigtigt i teenageårene

Teenageårene kan være en enorm svær tid, både i forhold til identitet og til det store pres der ligger i at beslutte hvilken vej man skal gå sin fremtid i møde, alt imens man har hormoner der flyver hurtigere end lysets hastighed. Det kan sommetide være endnu sværere at være forældre til en teenager, her er derfor 3 vigtige ting i teenageårene.

Søvn

For det første skal man absolut ikke undervurdere hvor vigtigt det er at få den rette mængde søvn i teenageårene. Det kan især i disse år være rigtig svært at overholde, da det sociale tit prioriteres højere end søvn. En teenager har brug for 8-10 timer søvn hver nat, hvilket er noget mere end hvad der anbefales til fuldvoksne. Dette er både vigtigt for hjernens og kroppens udvikling, men også generelt godt da teenagere har tendens til at have meget på tapetet. Læs mere om søvn for en teenager her.

Selvstændighed

Det er også enormt vigtigt for teenagere at føle de opnår en større selvstændighed med årene. Dette er både vigtig for deres uafhængighed senere i livet, at de gradvis får større ansvar og selvstændighed. Derudover er det vigtigt for deres identitet at kunne se dem selv mere som deres egen person ved at finde sig selv og lære sig selv bedre at kende. Vær derfor ikke bange for at give din teenager mere ansvar og lade dem træffe deres egne valg. Det er okay at lade dem lære af sine fejl en gang i mellem.

Relationer

En tredje ting der er vigtig i teenageårene, er at danne relationer udenfor familien. Dette hænger også sammen med dét at skulle finde sig selv. Man spejler sig og finder sig selv igennem de relationer man danner og derfor er det vigtigt at give din teenager plads til at være social og interagerende.