Sengetøj, som gør både dig og naturen glad

Sengen er et centralt omdrejningspunkt for vores liv, og det er udslagsgivende at vi får søvn nok, så vores kroppe kan fungere optimalt. Derfor er det meget væsentligt at vælge det rette sengetøj til at sove i, så du kan holde sig varm, samtidig med at huden kan trække vejret.

Økologisk – behageligt for dig og for Moder Jord

Når man står og skal vælge sengetøj, er det ikke altid det første, som er det bedste. Det er vigtigt, du er klar over din krops behov og dine søvnvaner, før du investerer i et nyt sæt sengetøj. Helt lavpraktisk, skal du også vide målene på din dyne og pude – er det en dobbeltdyne, enkelt dyne eller 1,5 mands dyne?

Hvis du har tendens til en følsom hud, vil et sæt økologisk sengetøj være ideelt til at passe på din hud og naturen samtidigt. Økologiske produkter er fremstillet nænsomt og uden giftstoffer, og er med til at sikre en bæredygtig tekstilproduktion.

Dertil kan et økologisk sengesæt være GOTS-certificeret, hvilket vil sige det både lever op til at være minimum 95% fremstillet af økologiske fibre, samt forpligtet til at være fremstillet på en socialt ansvarlig måde, således at man tager hensyn til planeten også.

Farver, der gør en forskel

Når du så har valgt dit økologiske sengetøj ud fra klimabevidsthed og komfort, så er det essentielt at overveje, hvor stor en forskel farven på sengetøjet kan gøre.

De fleste forhandlere sælger sengetøj i afdæmpede farver og mønstre, for at reducerer stress, og især de blå nuancer har ry for at være meget stressnedtrappende.

Man kan mixe og matche hovedpuder og dynebetræk, som man ønsker, og dermed skabe den helt rigtige atmosfære for ens nattesøvn.

Økologisk sengetøj kan købes i alle størrelser, også til børnedyner, så det er kun fantasien, som sætter grænser for jeres drømmelands design og tekstur.